Total Pageviews

Tuesday, December 27, 2011

its time to start a new life

assalammualaikum to all .

2 0 1 1 nak abeh da . even today pun da 27 of Dec . memg cepat sgt masa berlalu , esp buat aku yg really enjoy masa form 4 .
klu sapa2 yg kata form 4 x bes memg ada sumtin-wrong-sumwhere uuh . better g cekap cepat2 .

well , hidup dlm taun ni mmg baaaaaaaaaaaaaaaanyaaaaaaaaaaaaaaak sangat benda yg jadik , but i beat bnda epy laa . taun 'otai' gak la buat budak yg dok hostel nih .

mcm2 bnda yg aku ngn kengkawan aku wat , really hav our big moments together laa . beh gilaaaa ah !

what i did with my dummates , share probs , hav fun , eat in one-single plate [all of us] , kejut bangun pagi , kemaih dorm ,blablablabla.. and so on laa . mw yg duk asrama tu tw la , mw yg x tu xpela . nti aku wat post bwu k?

tapi betul la pe owg cakap , gud things wont last forever , the bad time will come and take over .

memang betul sangat2 .

i'm in the situation .

i need to lost someone that maybe thinks what she had chose will make herself happier .

i hope so , and i think so .

sapa nak pilih jalan yg x wat dy epy kan?

and thanks to Allah because i'm not following her way .

i'm not saying that what she had chose was wrong .

i knew it was the best for one's life .

i knew that bestfriends should be supportive . i am . i will .

but , sumtimes i just can't accept the way u chose .

i cant understand what makes u can change your thinks just in blink ?

why?

wasnt what we had came through together were one of the best part in life ?

if no , i'm sory . but for me its true .

if yes , then why must u chose that?

we will be apart .

u knew that .

there wont have any jokes or tease between us anymore .

i will take myself really far from that .

i know u will try to be with me .

and thanks for that dear .

but im so sorry , because i cant anymore .

i know im being so selfish .

but u chose that , even im not asking u to do that .

we had hate it for years remember ?




well dear . im really sorry if i change in the next meet .
i cant be like before .
i was too hurt with what u had chose .
i felt like been betrayed .
just keep in mind that im always missing u .
always remember our joys and tears .

i wish u be happy with what u chose .

both of us need to start a new life rait ?

and dun worry , i will start t first . now .

gudbye dear . take care :))




deeply from heart ,
ieka .


Friday, December 23, 2011

respond untuk adam adli dari nuzul





assalammualaikum .

pe yg aku nk tuleh ni untuk xpress pe yg aku ase sal kes ADAM ADLI tuh .
so , bagi sapesape yg setuju and ada pendapat s

endiri tu , wat la post sendiri k?
ok . adam adli is actually try to show malaysians what is actually happen in our PM's punya pentadbiran .



PM kita



skang ni PM banyak main ngan sandiwara politik yg dikaburi dgn pelbagai keistimewaan . aku bukanlaah penganalisis politik , tapi aku ase ramai yg nampak and untuk sapasapa yg x nmpak lgi . open your eyes !


kat .sini pun ada video and kenyataaan response dari mahasiswa yg sokong pe yg adam adli buat

bagi aku , personally la . x salah nak bersuara , tapi sory dudes , the way that u chose to xpress your feeling and mad to the gov is absolutely BIADAP . ada banyak lagi cara untuk xpress , lagipun dah serah memorandum kan.

pe yg dowg wat ni seolah olah dah gugat keamanan and positiv side of malaysia , dhla y
g in charge tu mahasiswa from UPSI ! nak jadi cikgu dah .

UPSI tu kan satu pusat pengajian yg jagi kebanggaan suma pihak , melahirkan cekgu cekgu yg menjadi pemangkin kepada kejayaan negara .

*pergh ayat*
okeh . mungkin masa tu keadaan x terkawal and awak nak show to all what actually victory is , but please think and do it in right way .

bukannya dgn cara turunkan bendera pemimpin kita . evn teruk mana pun PM , dy jahat ke , x jujur ke ,wateva laa. xyahla nak folow , tunjuk la cara budak pandai wat keja .

JUST BEHAVE !





aku x bangkang or deny pe yg korang cuba nak show to all , and rasa x puas ati korang. bagusla ada owg juga yg berani bersuara dan menentang pe yg x sepatutnya .

TAPI , biarlah kena dengan cara k? kita kan org melayu , beradab sopan .
xda ruginyaa :)


okeh . in short response .

dearest adam adli , apa yg kamu buat dan pertahankan tu amat la bagus and saya percaya ramai yg dibelakang kamu . tapi , cara kamu dg
n menurunkan bendera itu unappropriate dan mengundang pelbagai kemungkinan yg lebih kepada negative side to our country future . tapi , klu kamu ase apa yg kamu buat tu betul , then terus juangkan dan sedarkan org ramai , includin me .

just do what you think right , but keep your manners k?


si adam adli .

adam adli : hero atau biadap ?

assalammualaikum buat semua .

aku rasa mybe ramai yg da denga and bergosip sal ADAM ADLI . hot tpic wat masa skang nih la .

oiiiittttt , bagi sesape yg tak tahu menahu , ADAM ADLI ni bukannya pelakon baru or penyanyi ke , model ke . out of list .

he is a becoming teacher , budak UPSI tahun 3.

nak taw pe dy wat ?

well . dia dah turunkan bendera dato' seri najib *PM malaysia* kt PWTC dan gantikan dengan bendera Academic Freedom.




gila dahsyat kan abg adam nih??

memang tahap berani laaa .

okeh , meh nak cita sebab kenapa dia leh tindakan berani mati uh .

setakat yg aku paham . PM nak mansuhkan AUKU [akta universiti kolej universiti perkara 15 ] . akta ni pasal penglibatan mahasiswa dalam politik la. kan ada berita sal kerajaan dah benarkan student berpolitik asalkan x ggu pelajaran.



tapi , bila auku tu dimansuhkan , mahasiswa u ni hanya dibenarkan menyertai politik tanpa bergiat aktif dan memegang pape jawatan .

so , abg adam nih kononnya mewakili mahasiswa2 yg x setuju ngan pindaan tu sebab dowg ase pe guna join politik kalau xleh wat pape . dowg ni xnk laa juz dianggap kuli dalam politik . dowang nak bersuara .

so , dowang g PWTC nak serahkan memorandum and nak berunding la . datuk Saifuddin [ timbalan pengajian tinggi ] ada untuk terima memorandum tu .

waktu tu laa abg adam ni turunkan bendera and naikkan bendera dowg . tapi benda ni dalam x lebih dari 5 minit , then bndera najib dinaikkan balik.

klu ada yg ase x phm ngan cita aku ni or nak tw lebih lanjut , klik sini .

Thursday, December 22, 2011

saya amat benci pada orang yg x tepati masa !

assalammualaikum .

masa ngah taeptaep ni , memg saket ati gila laa.

ari ni i supposed to have latihan moto untuk p laa , tapi owg yg sepatutnya dtg amek tu x datang2 pn. jnji kul 2 . tapi skang dah 2.45 da. memang hot ler nih. ngok sguh !

bila aku kol tdi , dy kata dy kena g anta owg laen dlu , nanti xtw lagi kul bpa nk smpai . naseb baek bukan ku yg cakap , klu x memang xtw laa .

eyyyyypp , aku ni bukannya senang nk marah owg , tapi jgn wat aku saket ati dhla .

*cam skang*

dah tw nk dtg lambat, kolling laaa . henpon smpai 3 4 , xkn xleh guna . gamaknya kalau aku x kol tdi , memg dah UFO pun sempat lalu tya '' x g lagi ke cik kak?'' tobat alien lien tu ngn gelak terguleng ar tgk aku.

haaaa . tengok , ni nak masuk part mengarut ar nih . SAMDOL SGUH !

skang ni , klu dy dtg juga jp g , aku nak siap lambat lambat , hehs . bwu dy tw PERITNYA menunggu .

*mw lagu aishiteru tapa laa . switt*

arrrgggggggggggrrrrrrrrrrrggggggggggggggrrrrrrrrrrrrrrr .

NURUL ZULAIKHA is absolutely bengang .

Wednesday, December 21, 2011

bad decision makes u cry :((


assalammualaikum buat semua .

arap arap suma epy . im juz being too sad because of my own stupid decision. i dunno why i did it , but i had !

hummmm . im so upset with myself , why i cant think wat the best for me . bila aku dah wat keputusan, bwu la nk nyesal. dhla im the one who will NEVER change my decision.




im sad !




Tuesday, December 20, 2011

fesyen duniawi : skirt

assalammualaikum buat kalian .

skang ni memang zaman pesyen pakai sket kn? comey je mata ni tgk . swittt je .tapi aku pn x try agi laa . eh2 , bukan kuno ok? cuma ikot keselesaan diri k?

hhhhhuuuuuuissshhhhh .

mls da nk tuleh . usha laaa sendiri . Allah bagi mata kn ?

*kasar cikit ayat , ampun *









p/s : doakan aku plak ye ?


peristiwa hidup : kawe anok kelate

assalammualaikum buat yg ushaa .

entry ni sal aku yg berada di perantauan ...aicehs,xdala .aku ni oghe kelate , tapi abah saya kena transfer kt perligh . so , aku ni tw 2 loghat la . bes dowh .

ari tu g la humtaun , jumpa kwn2. bes sgt , dhla memang renduu kt dowg . jumpa jga. even x suma , tpi dah ckup epy sb kwn2 yg dok maen dlu ada ngan kitaa .



ni raihan / rehe . dulu masa kecik2 dok menyanyi + perasan pelakon ngan dy la .




ni plak sue . ni pun sama naik je ngan kitowg . 3 serangkai laa :)



yg baju pink tu normala shamsudin ! cm nama hos nona dlu kn? tpi sumpah memeei nma dy cmtu .



huahuaaa . epyepyepy !


memang bes sgt waktu ni . tapi kt perligh pun sama jga , selagi nama kawan , tetap bes kn ?



p/s : dont ever stab your own friend !
assalammualaikum :)

tadi duk gugelgugel , terjumpa lak sal ni. aku ase ramai yg da tw sal ni , cuma x sure or x ingt . so , ajen2 la tgk k ?



cara-cara memotong kuku mengikut agama Islam .

Sunat memotong kuku bermula dengan jari kanan keseluruhannya daripada jari telunjuk hingga jari kelingking dan diikuti ibu jari...

Kemudian, tangan kiri bermula daripada jari kelingking hingga ibu jari...

Bagi kuku kaki pula bermula dengan kaki kanan bermula daripada jari kelingking hingga ibu jari...

Kemudian, kaki kiri bermula daripada ibu jari hingga jari kelingking...


Kuku yang dipotong sunat ditanam di dalam tanah sebagai tanda menghormatinya kerana ia adalah sebahagian daripada anggota badan manusia seperti yang dilakukan oleh Umar ra.


Hari Memotong Kuku & Hikmahnya...

Hari Sabtu : nescaya keluar dari dalam tubuhnya ubat dan masuk kepadanya penykit

Hari Ahad : nescaya keluar daripadanya kekayaan dan masuk kepadanya kemiskinan

Hari Isnin : nescaya keluar daripadanya gila dan masuk kepadanya sihat

Hari Selasa : nescaya keluar daripadanya sihat dan masuk kepadanya penyakit

Hari Rabu : nescaya keluar daripadanya was-was dan masuk kepadanya kepapaan

Hari Khamis : nescaya keluar daripadanya gila dan masuk kepadanya sembuh dari penyakit

Hari Jumaat : nescaya keluar daripadanya dosa-dosanya seperti pada hari dilahirkan oleh ibunya dan masuk kepadanya rahmat daripada Allah SWT




p/s : klu kt skula kn , ari jumaat tulaa pakat suma cari pengetip kuku , sb ari tu ad inspection kuku !haha .

hari cupcakes !



assalammualaikum untuk sumaa .

my sista , along , balik jumaatlepas juz to attend her friends wed . ajen kn?
dari ukm tergedekgedek naek bass , smpai perligh .
haha .
well , nama pn K A W A N .
mestilaa nk b together , tmbah2 hari bhgia kn .
aku pn nati mw kwn2 i kawen , kena pegi laa .

ouwww , okehs !
meh masuk topik . nak cita sal cupcakes !

well , along kn balek . so dy pn stat la projek cupcakes dya ngan adik aku .
aku?

haha . aku ni cam chef zubair dlm masterchef laaa .
TUKANG RASA berhemah !




huahuaaa . muka !




nilaahhhh sumaa .


along aku kata bentuk bunga . errr ??



nih maruku versi cupcakes ! hakhak .


ni pun along wat : talam 2 muka .

rama rama by nuzul

yg ada tgn tunjuk tu adik aku wat . tw x pe?
cupcakes bersama cekmet di atasnya . lawak tol




hahaahahahaahha.
memg lawak masa wat cupcakes nih .
aising tu pn x sedapp pn .
saja over letak .

tapi pape pn , best laa spent time wif sistes !

chaw laa .

Thursday, December 15, 2011

try to admit your mistakes k?



assalammualaikum .

entry ari ni lebih kpd meluahkan rasa hati .
well , talk a
bout people bhave .

kenapa la ad sesetengah owg tu jenih xmo ngaku salah and ta penah nak ngaku ?
dh salah . tima jalah .
ni tak , nak juga tegakkan benang yg dh konfem2 kna rendam setaun .
ada gu
na ke?
pikir la babe . bukannya owg nk gelak kt kita pn mw salah .
klu ad pun , sahsah dia tu mental .

sayangsayang ku . try to admit k ? everyone buat salah .
dalam Quran pun ada cakap nobody perfect .

xda nk malunya klu salah .

learn from mistakes rait ,?

so , muhasabah l
a diri k ?
believe
yo
urself .


p/s : mw ada yg gelak kt korang , kasi lempang je .


memoirs of PMR




assalammualaikum buat semua .

aku amek pmr lastyear , and
ALHAMDULILLAH
i got straight A's for that .

so , leh terlibat laa ngan HK skola .
bangga dowh . such a big moment for me .
suma owg nk be apart of
HK . [hari kecemerlangan skula]

masa HK taun ni , bini raja Perlis
da
tang ngan bini raja muda , n puteri perlis pun ada, ku pah yg same age like me .
so , xleh nk amek gmba sgt laso , aku begamba afta majlis la .

jom usha !




mak aku yg eksyen atas red capet





red capet babe !




ngan alip . ni anak kawan mak aku , merangkap klasmate aku gak nih .
naseb baek awek dy bukn seskula ngan kami .



temanteman yg berhias ari tu . swit kn ?
*sury AHH , pinjam gmba . kih3 .




Wednesday, December 14, 2011

my new kitten : efy VS peah



assalammualaikum buat yg usha .

kemarin , mak saya telah pulang membawa sebakul kucing .
i mean , 1 bakul 1 kucing . cam t
agline najib lak kn?
haa . aku pun denga laa dialog mak i ngan abah .

" tgk ni bah , kuc
ing gebu nih . ''
''a'ah laa . ambik mana?''
''kat dumah saing '' [mak aku da sebut nma , tpi ta ingt laa]
abah i pun maen2 laaa n
gan kitten tu.

''nok pegho la deh . tok mahal pung
. dalam $&^^ ya jah . ''
''hooo , buleh laa . ''

ahhaaa . tula dialog
nya . lebey kuang laa .


pahtu , wujud laa kitte
n tu kat umah aku .
nak tgk ?



cik kitten [betina laa]

nama : PEAH binti unknown
umor : 2 bulan



haaaaa . nilaa diaa . comey kan ?
aku ni dulu sebenanya x suke kucengs .

umah ni plak penuh ngan kucengs kucengs . dah can gudang pun da .

klu dulu memg tahap cipan arr x suke .
mw jumpa tgn ni keja act like
ngah men bola baling .
kejam bin zalim kan?
huahuaaaaaa [gelak cam mak tiri
jaat dlm cinderella]

tapi ....semuanya telah berubah...angim mendayudayu..]
muncul seekor kuceng yg berjaya merub
ah diriku..[bunyi ombak plk..dushdush]
ianyaaa adalah..
.

efy ! err . ni kuceng senior la dari peah tu . dekat setahun lebih gak laa bertapa kt umah ni .
meh nk tunjuk.





hai . saya efy [suara jantan]


btw , aku ase aku suka sb dy comell kot .
haha . kira aku dah x sezalim dlu laa .
people change rait ?

ok laa . cawcingcaw naa deh .



fevret : CINDERELLA'S STEPSISTER




assalammualaikum buat yg melihat .

hari ni nak share sal my favret tb series wat masa skang ni .
which is
....

CINDEGHELLA AKAK TIRI

haaa . bes tw . ditayangkan kt tb
2. kul 5 sampei 6 . time teabreak bapak i . klu dlm waktu sejam ni memang mat

a kat tb jelaa , ngadap ki hoon , eun-jo ngan hyo seon yg damnly cute babe !

cite ni memangbest , aku memang cadangkan tuk tengok la
bgi owang2 yg ttw nk watpa masa tu .






ni lah dia !





si heroin : eun-jo . cantik kan ? tapi angker tw .




si hero : ki hoon . hensem and cool .






err . scale terlebih plak . tapi xpelaa , dy ni comey gilaa kan ??
ni adik eun jo , hyo seon . stepsistas laa .
hyo seon ske ki hoon , ki hoon suka kt eun jo .



well , drama . msti nak berbelit kan .

ni plak antara scene laa . cite ni menarek tw . nti tgk laa.
lambat lagi nak abeh pun .

so , saya pun menyeru la suma untuk menonton . yg dah tonton , sambung la ek ?

okehs . chaw ! salam .

p/s : haih ! aku bukan peminat kpop ke jpop ke , mpop pun x . indopop lagi laa
entry ni sekadar ckp aku suka cita jaa .


tabiat ketawakan orang


assalammualaikum buat yg membaca .
tadi aku g wt latiham moto , [ke owg pgil amali?] kat ikmp . ala , depan skula je pn . klu sape yg xtw tu duk diam dahla . yg pastinya tmpat wat lesen laa . ari ni kira ari first wat latihan , suma total 6 hours , so today my 1st hour la . aku pegi ngan CIK ZAINI . huhs , meh nk cita ckit sal dy . aku agak la umor lebeh kurang 30-an laa . eh2 , 40 asenyya . ahh , lantak laa . dy ni ad habit ckit , err , actually xtw la habit or ciptaan yg Maha Esa. setiap 5 saat skali sh will produce a strange sound like ......... errkkkkkkkkkkkk .....

ok laa . tadi dy jnji kul 2 . aku pun ciap2 laa . gosok baju kunen [ along beli kt kamerun tanah tinggi ] ngan tudung batu yg diharamkn kt skula [ dasar terbaru skulaa yg x masuk akal ] . da readyreay tuh , tepat kul 2 dah terjengu
kkkkkkk;(( aku ni dhla duk depan , keja tahan je tw . bunyi tu cam sendawa yg dhla x dikuarkn oleh seseorang individu . mw sendawa xpe ceq , ni tiap 5 saat skali ! sape tahan babe !!!
k depan pintu . yg terjenguk tu tuan punya muka yg duk tuleh nih . bukan cik zaini tuh . tapa laa , aku pun dengan penuh perhatian besaba jela . separuh dari iman la katakan . tuptup , nah amek kaww ! kul 3 bwu smpai. lepaih tenyek2 t

aik mata [TERtido semasa menunggu] aku pun pegi la naek keta ngan muka bebal . pahtu teroih dengan soundtrack dya . ahh , tebaek arr .

bilaa da sampai , jadi neves coz ramai sgt owg .
takpe.. tgu turn jela . hahh , actually ni bwu nak masuk topik . haha . sory laa intro panjang sgt . adala sekumpulan lelaki , ad 3 owg la . yg aku agak diketuai oleh si gemok , si lidi ngan mr bean .taw pe dowg wat ?


downg gelak ! klu gelak hal dowang xpe gak , ni x . gelak kat owangowang yg wat salah msa latihan moto . hoihhh , kureng ajar tw x. saket ati tgk dowg. agak2 laa , sum owg wat salah . lagipun , nma pun latihan . latihan tu kan satu cara untuk betulkan pe yg salah . dowg tu gelak cam bagus sgt la . x guna tol .

aku cukup x sukaa ngan owg jenih camtu . knpa nk gelakkan owg len sedangkan diri pun x pefek pn . agak2 laa . Allah tu mw nk balas , on the spot je nakkkkkk . bwu korang tw . haih , sedeyh tol tgk kelakuan owg yg x gheti nk hurmat owg . dhla dowg gelak in public , MENGJENGKELKAN ! hurrrgggghhh [ teringin nk betuka jadi hulk hogan ]

so , juz nk gtaw laa .

COULD U PLEASE GIVE PEOPLE RESPECT ?

tgk kain seluar diri sndiri bwu tgk owg !

ingat tw . ook laaaa . chaww na ~ salam .

Tuesday, August 2, 2011

here meet my EDWARD CULLEN !





choices !


assalamualaikum .

ello . todaii nk cite sal TWILIGHT SAGA .
uhh my gudness , i love it !
saya da jatuh chenta ngan twilight .
lebig tpt lagi ,ngan EDWARD CULLEN laa .
huuhu . how swit . sku sgt .
si BELLA SWAN pun ok gak .
muka dya tuu yg bezz. misterious dooo .
sukasukasukasukasuka !
tpi part JACOB tu xleh tol .
PENYIBUK !
dah elok2 si EDWARD tu ngan BELLA , dtg nk interframe watpe?
hemoh2 . nk kna bedil niii .

actually , bwu tgk ECLIPSE ni. haha .lmbat kn?
nk wat genaa . bwu sedarr .
btw , novel pun bwu baca TWILIGHT .
yg NEW MOON in process .( thx to AMER )
ari tu masa tgk ECLIPSE ,my love rate towards EDWARD getting higher
lebih2 lagi massa kt gunung salji uhh .
so understanding !
to sape2 yg daa tgk , msti tw kn part2nye .
for those who are not watchin , meh nk sory morry..

masa tu EDWARD ngan BELLA terkantoi ngan JACOB yg dowg nk nikah.
JACOB punya laa breng , sampai nk lariii .. huwaa..
BELLA didn't want to lose JACOB ,so she asked JACOB to kiss her.
OMG !!
x gna pya BELLA !
sesuka ati mak bapak tiri punya angkat dy jaa .
naseb bek laa si EDWARD tu paham .
and x marah .
huhu..
i love him !
alotoflove !!!!!!

haha . ni ngah excited tgu BREAKING DAWN.
tgk trailer cam best .
noooooonooonooo .
BEST TAHAP !
eager to watch dat,dea .
ummmm . nk tgk edward x ?
meh nk tunjuk !



Tuesday, June 28, 2011

meet my bf !

.

hallo untuk sumaa . ari ni mau cakap sal bf saya .
mw tw sapa ? hahaa .
sblm dtunjukkan sape ,
arap2 kowg suma x jelez arr ek ?
sb bf saya ni VERY FAMOUS PERSON !
he;s so caring and sweet .
haha .
nk tw dah??
nk3?

here meet .




haaa . nilah ! tw da sape ?
time kaseh la kpada yg mgnali .
hah ? x knal ?
ouwhh . bdf sy ni low prof ckit . syg awek la ktakn .
nk tw sapa ?
pndai2 laa cari ek .

sory la .
ni gmba snap arr ..
waktu ni ngah date kt taman bunga
phtu g mkn jp . huahua .


eh2 , jp2 .
x abeh lgi . ade sowg lgi .
tpi yg ni ngah further study kt KOREA nuhh .
rindu laaaa..
tpi tkpa , bf sy kata ntuk kmi gak..
hakhak .

nk tgk ?
bleh2 .



here . ni laaah .
aih ? xkn knl jg?
hurm..sush kn klu dpt bf femes ni .
hurmm..ika , saba laaa .
xpe laaa . nk out laa .
selamat beramal !





p/s : hakhak . gila punya post ! brani mati la nih .
xpelaa , kira berangan ar ni . free of cah jah deh !